Ajuntament de Portell

Portell va acollir un testing de biodiversitat que va identificar més de 500 espècies

Els dies 18 i 19 de juny Portell va acollir una nova iniciativa per a conéixer la biodiversitat del seu terme municipal. Un grup d'aficionats i especialistes es van reunir per a efectuar un Test de Biodiversitat, que segons Alejandro Pérez, un dels organitzadors, "consistix en la realització d'un mostratge fotogràfic en una determinada zona, amb l'objectiu d'obtindre un llistat d'espècies". Així mateix el dissabte dia 18 es van realitzar dos conferències sobre Mantis i Mol·luscos Terrestres, a càrrec de José Ramón Correas i Alejandro Pérez.

L'alcalde de Portell, Álvaro Ferrer, va destacar la singularitat de la jornada i va agrair als presents la seua estada en la localitat. Així mateix va incidir en el valor de la seua presència . Segons Alejandro Pérez "la zona de Portell encara conserva una rica biodiversitat, en gran part desconegudes. De fet, en esta zona es troba la Mantis Pseudoyersinia paui, endèmica del Sistema Ibèric, que tan sols s'ha localitzat en Ares, Morella i un punt de la província de Terol".

La jornada tenia, entre altres objectius, trobar esta espècie. L'objectiu s'ha complit ja que es van localitzar exemplars jóvens, la qual cosa permet assegurar la identificació al 100%. En uns mesos es coneixerà el resultat del Testing. Els assistents pujaran les seues fotografies a la web http://www.biodiversidadvirtual.com/, que disposa d'un equip d'administradors experts en determinats camps, encarregats d'identificar les espècies.

Segons un primer balanç realitzat de les espècies fotografiades s'han localitzat 500 diferents, entre plantes, mol·luscos, caragols, rèptils, aràcnids i el grup d'insectes.
Entre ells, segons Pérez, destaquen el grup dels ortòpters (grills i llagostí), els mántids (mantis), els odonatos (libèl·lules) i els lepidòpters (palometes i arnes).

Les espècies més importants localitzades van ser les mantis Pseudoyersinia paui i Geomantis larvoides, l'ortòpter Pycnogaster sanchez-gomezi i el caragol Chilostoma desmoulinsi, del qual l'única població coneguda a la Comunitat Valenciana està a Portell.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
Portal desenrotllat amb Drupal